Argentinas Lionel Messi lämnar planen i bronsmatchen. Foto: Victor R. Caivano/AP/TT

Messi stängs av i tre månader

Uppdaterad
Publicerad

Den argentinska fotbollsstjärnan Lionel Messi stängs av i tre månader från internationellt spel och får betala 50 000 dollar, närmare en halv miljon kronor, enligt ett beslut av Sydamerikanska fotbollsförbundet Conmebol.

32-åringen anklagade Conmebol för korruption efter att han utvisades i bronsmatchen mot Chile i Copa América tidigare i sommar.

I matchen, som Argentina vann med 2–1, blev han utvisad i slutet av första halvlek efter ett bråk med en motspelare, ett domarbeslut som blev hårt kritiserat, och efteråt kunde Messi inte hålla tillbaka ilskan utan anklagade direkt Conmebol för korruption.

– Korruption och domarna gör att publiken inte kan njuta av fotbollen och förstör det hela lite. Jag hoppas att VAR och domarna inte blir avgörande i finalen, sade han.

Argentinska La Nación beskriver straffet som i det närmaste betydelselöst, eftersom han bara missar fyra vänskapsmatcher i höst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.