Foto: Buldbyrån

Messi tillbaka till CL-stormötet

Uppdaterad
Publicerad

Paris Saint-Germain får ett välkommet tillskott inför kvällens stormöte i Champions League mot Manchester City.

Lionel Messi är tillbaka efter en kortare skadefrånvaro.

Den argentinske storstjärnan har missat de två senaste ligamatcherna på grund av en knäskada och var ett frågetecken inför tisdagskvällens Champions League-möte med Manchester City.

Men när PSG presenterade truppen fanns Messi med.

För Messi blir det ett återseende med sin tidigare tränare i Barcelona: Pep Guardiola. Duon skördade stora framgångar tillsammans i den katalanska klubben och matchen blir första gången Guardiola och Messi ställs mot varandra i en match där ingen av dem representerar Barcelona. Och Guardiola tror att City kommer få problem med PSG:s stjärnspäckade anfall.

– Med den nivån av kvalitet så vet jag inte vad vi ska göra för att stoppa dem. De är så bra. Med den mängden talang kommer det att bli svårt, sade City-tränaren på måndagens presskonferens.

Med i PSG:s trupp är även den italienske mittfältaren Marco Verratti som har missat de fyra senaste matcherna.

PSG åkte på en missräkning i den första gruppspelsmatchen när man endast fick 1–1 mot belgiska Club Brügge.

Ett annat stormöte i kväll är Milans match mot Atlético Madrid. Där kommer dock inte Zlatan Ibrahimovic, som i dag togs ut till VM-kvaltruppen, till spel.

KLIPP: Messi debuterade i PSG:s bortaseger (30/8)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.