Foto: Bildbyrån

Messis ersättare räddade Barcelona

Uppdaterad
Publicerad

Lionel Messi började semifinalmötet i Copa del Rey mot Real Madrid på bänken. Då klev ersättaren Malcom fram och såg till att matchen slutade 1-1.

Det första semifinalmötet mellan Barcelona och Real Madrid i spanska cupen, Copa del Rey, spelades på Camp Nou.

Inför matchen var Messi i fokus. Efter en smäll i förra helgens möte mot Valencia var hans läge oklart. Nu fanns visserligen storstjärnan med i truppen, men han inledde på bänken.

Därifrån fick han se Real Madrids Lucas Vazquez göra 1-0 redan i den sjätte minuten, det efter en passning från Karim Benzema.

Barcelona tryckte på för ett kvitteringsmål, men först i andra halvlek fick laget utdelning. Då satte Malcom, spelaren som ersatte Messi, en retur i nättaket till 1-1.

Lionel Messi satt dock inte hela kvällen på bänken. I andra halvlek kom argentinaren in, skapade en del chanser men utan att lyckas pricka helt rätt.

Returmötet spelas den 27 februari i Madrid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.