Messis tårar: ”Jag är inte redo för det här”

Uppdaterad
Publicerad

Han har tillhört klubben i hela sin karriär.

Men nu lämnar Lionel Messi Barcelona.

– Det har varit svårt för mig att efter så många år här, hela mitt liv. Jag är inte redo för det här, säger en gråtandes Lionel Messi på farväl-presskonferensen.

Lionel Messi ska lämna Barcelona. Hans kontrakt har gått ut och det har inte gått att lösa en förlängning

– Jag älskar den här klubben. Om jag hade föreställt mig farväl-talet hade jag gjort det på ett fullsatt Camp Nou så jag kunde sagt hej då ordentligt, säger Lionel Messi på presskonferensen kallad till av Barcelona.

– Jag vill inte lämna den här klubben. Jag älskar den och jag hade inte förväntat mig det här. Förra året ville jag lämna, i år ville jag stanna. Det är därför jag är så ledsen.

Anledningen till att de inte kunde skriva ett nytt kontrakt är att klubbens ekonomi är i så pass dåligt skick. Skulle de förlänga med Messi riskerar de att bryta mot Financial Fair Play-reglerna som råder i La Liga.

– Som presidenten sa, klubben har en stor skuld. Det är inte möjligt att behålla mig. Jag gjorde allt i min makt för att stanna men det gick inte. Jag erbjöd att gå ner 50 procent i lön. Ryktena om jag begärde 30 procent mer är en lögn, mycket av vad folk säger är lögn, säger han.

Ryktas till PSG

34-åringen ska nu hitta en ny klubb för första gången i sin karriär. Det mesta tyder på att han hamnar i den franska huvudstaden och PSG.

– Det är en möjlighet. Jag har inte bekräftat någonting med någon. När beskedet kom så fick jag många samtal, flera klubbar var intresserade, säger Messi.

Enligt den franska tidningen L'Equipe reser Lionel Messi till Paris på under söndagen eller måndagen för att genomgå den obligatoriska läkarundersökningen innan ett kontrakt kan skrivas.

Lionel Messi har gjort 672 mål och vunnit 10 La Liga-titlar, fyra Champions League-titlar samt Ballon d'Or vid sex tillfällen under sin karriär i Barcelona.

”Båda parterna är ångerfulla över att spelarens och klubbens önskan i slutändan inte uppfylls”, skrev Barcelona på sin sajt när de i torsdags meddelade att argentinaren skulle lämna klubben.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.