Mesut Özil har problem med knät. Foto: Bildbyrån.

Mesut Özil skadad – missar VM-genrep

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges andra match i VM spelas mot Tyskland, ett lag som förväntas promenera hem gruppsegern. Men enligt Sky Sports har en av lagets mest värdefulla spelare, Mesut Özil dragit på sig en knäskada som stoppat honom från att träna de senaste dagarna.

Tyskland ses som en av de största favoriterna i VM i Ryssland och få tror att Sverige, Mexiko och Sydkorea kan hänga med i lagets tempo. Men med bara en vecka kvar till VM kan en skada satt käppar i hjulet för en av Tysklands viktigaste spelare. Bolltrollaren Mesut Özil.

Enligt Sky Sports har mittfältaren inte tränat på fyra dagar på grund av en knäskada. Samma källa hävdar också att det var närkampen med Österrikes Sebastian Prödl i lördags som orsakade skadan.

På torsdagen stod det klart att Özil missar Tysklands VM-genrep mot Saudiarabien i Leverkusen på fredag.

– Det är inget dramatiskt, vi vill bara inte ta några risker. Han kan springa på träning. Jag förutsätter att han är redo till VM, säger Tysklands landslagschef Oliver Bierhoff.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.