Christiansen fick hål på Kalmar

Magnus Pehrssons återkomst till Malmö stadion blev tuff. Men det tog 73 minuter och 15 målchanser innan Malmö FF:s Anders Christansen spräckte nollan. Matchen slutade 1-0.

Malmöpågen Lucas Hägg Johansson fick en tuff eftermiddag i Kalmarmålet. Ett extremt offensivt balanserat hemmalag tryckte på, pressade Kalmarförsvaret högt och skapade många chanser. Men det tog tid innan det gav resultat.

– Det är en svår bortamatch, och vi hänger med länge i matchen och har också chanser att kvittera, sa Lucas Hägg Johansson som inte tyckte det var något speciellt att spela ”hemma” i Malmö.

1–0-målet kom efter 73 minuter och i det läget hade Lucas Hägg Johansson tagit allt. Markus Rosenberg såg att Anders Christansen hade fri väg i mitten och Christiansen sköt hårt via ribban till 1–0.

– Varför inte göra snygga mål? Vi fick tre poäng och gör en bra prestation. Självklart var det skönt att komma tillbaka och göra mål. Jag tycker att vi vann rättvist mot ett lag som spelade fysiskt mot oss, sa Christansen till SVT Sport.

Bengtsson skadad

12–1 i avslut och 68 procents bollinnehav visade tydligt vilket lag som var bäst i början.

Och även om Kalmar FF spelade smart fortsatte Malmö skapa chanser, speciellt anfallaren Marcus Antonsson.

En viktig situation inträffade i 78:e minuten då MFF:s mittback Rasmus Bengtsson ramlade. När han reste sig upptäckte han att Papa Diouf var på väg mot mål. Bengtsson stoppade honom med en arm runt halsen. Men det blev ingen utvisning, utan gult kort. Frisparken blev farlig, Kalmars bästa chans, då inbytte Rasmus Elm sköt hårt mot MFF:s mål.

Rasmus Bengtsson blev kort efteråt skadad och utbytt.

Då kom Kalmar in i matchen och hade ett jätteläge att kvittera i 89:e minuten.