MFF:s supporterförening är emot förslaget att slå samman damverksamheten med LB07. Foto: Bildbyrån

MFF Support emot hopslagning med LB07

Uppdaterad
Publicerad

Malmö FF:s supporterförening MFF Support motsätter sig sammanslagningen med damallsvenska Limhamn/Bunkeflo (LB07). Det skriver man i ett officiellt uttalande.

I fredags presenterades nyheten att styrelserna för Malmö FF och damallsvenska Limhamn/Bunkeflo (LB07) är överens om att slå samman föreningarna. Något som medlemmarna i respektive förening ska rösta om vid extra insatta årsmöten senare i år.

Malmö FF:s supporterförening, MFF Support, motsätter sig dock förslaget. MFF Support skriver i ett uttalande på föreningens webbplats att de ser positivt på en elitfotbollssatsning för damer inom Malmö FF, men att det sker på fel sätt. Thelma Ernst är ordförande i MFF support:

– Vi I MFF support menar att Malmö FF inte bara kan ta över en annan förening, dess historia, framgångar och tröjfärg. Vi vill att Malmö FF själv ska skapa den framgången själv. Det är viktigit att vi respekterar de föreningsdemokratiska värderingarna, säger Thelma Ernst.

Ambitionen är att Limhamn/Bunkeflos nuvarande verksamhet ska vara i Malmö FF. Men det är alltså inget som MFF Support stödjer.

”Vi ser fram emot att vara Malmö FF:s damlags officiella supporterförening, precis som vi varit tidigare. Men inte genom att överta en annan förenings plats i seriesystemet. Det är inte vårt Malmö FF”.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.