MFF utslaget ur Europa League

Malmö är utslaget ur Europa League. MFF förlorade returmatchen mot Chelsea på Stamford Bridge med 3-0.

Malmö stod upp bra mot Chelsea under första halvlek och hade några lägen att ta ledningen i matchen, bland annat genom Markus Rosenberg och Rasmus Bengtsson.

Men det var sådana lägen som MFF var tvungna att sätta för att ha en chans att gå vidare. Istället var det Chelsea som tog ledningen tio minuter in i andra halvlek. Kanté fick tag på bollen och passade Willian som slår ett inlägg som Olivier Giroud styrde in i mål bakom Johan Dahlin.

Rosenberg skadad

Strax därefter kom nästa tunga smäll för MFF. Rosenberg landade olyckligt efter en närkamp och fick rejält ont. MFF-stjärnan tvingades avbryta matchen men kunde gå av planen för egen hand. Rosenberg gav lugnande besked om knät efter matchen.

–  Det gör lite ont i knät men det ska inte vara någon fara.  Det hände något direkt men det ska inte vara någon större fara, jag har haft en del problem med det knäet under karriären om man säger så,säger Rosenberg till Kanal 9.

– Jag är väldigt stolt över våran insats. Vi höll klassen i en halvlek, hade vi hållit samma klass som supportrarna hade vi vunnit, säger han till SVT Sport.

Spiken i kistan kom ungefär en kvart från slutet. Rasmus Bengtsson blev utvisad efter en riktigt tuff tackling när han fick sitt andra gula kort. På den efterföljande frisparken satte Ross Barkley det avgörande 2-0-målet. I 84:e minuten kom Chelseas tredje mål för kvällen. Hudson-Odoi fick en bra passning av Willian och tryckte in 3-0.

–  Man känner att man sviker laget lite, självklart gör de mål på det också... det var spiken i kistan. Det är en olycklig situation, men vi hade lite jobbigt i andra halvlek, säger han i kanal 9.

”Stolt över supportrarna”

– Det känns tungt men jag känner en stolthet över vår prestation. Vi är ändå där spelmässigt tycker jag, säger Malmös Marcus Antonsson till Kanal 9.

– Vi tappar mycket i andra halvlek och det blir för tufft. Vi tappar Rosenberg och får ett rött kort men jag är väldigt stolt över hur vi spelar. Jag är så stolt över den här erfarenheten och stolt över supportrarna, Malmös tränare Uwe Rösler.

– Jag är inte särskilt besviken utan känner en stolthet inför spelarnas insats. Det här kan bana väg för fler bra grejer.