Christiansens solomål räckte inte – Malmö kryssade i Champions League-kvalet

Uppdaterad
Publicerad
Två vackra mål, ett från Malmö och ett från Vidi, gör att Malmös Champions League-chanser ligger på ett tomt blad i en tuff bortamatch i Ungern.
– Det var inte det resultatet man önskade, 1-0 hade varit bättre, men jag känner att vi har övertaget, säger Markus Rosenberg till SVT Sport.

Det är fördel ungerska Vidi efter 1-1 och ett bortamål i Champions League-kvalets tredje runda.

Malmö hade matchen i egna händer i hemmamötet. I den andra halvleken hade Anders Christiansen gjort det han värvats för – spela avgörande roller i viktiga matcher.

I 0-0-läge i den andra halvleken tog dansen saken i egna händer. Utanför straffområdet fick han bollen av Fouad Bachirou, överstegsfintade sig förbi den ena Vidi-försvararen, kroppsfintade sig förbi nästa och rullade in 1-0 för Malmö – ett vackert solomål av dansken.

Men det var som att Malmö tryckte på en knapp. Så fort målet kom tryckte Vidi upp laget och minuter efter ledningsmålet smekte Danko Lazovic bollen i ribban bakom en skymd Johan Dahlin.

Nyförvärven i fokus i Malmö

Men trots att marginalerna var med Malmö räckte inte det för att varna skåningarna. Kort därefter Sprang sig Loic Nego till ett farligt läge på kortlinjen – fintade sig in i banan och trots två MFF-försvarare mot sig kunde han vackert trycka in kvitteringsmålet via ett avslut i bortre krysset.

– Lite snöpligt mål, säger Marcus Antonsson efter sin första match från start i Malmö FF.

Malmö saknade inte lägen. Det andra nyförvärvet Marcus Antonsson hade två bra lägen i den första halvleken. Det tredje – Romain Gall – hade chansen att avgöra men misslyckades med avslutet. 

”Vi har övertaget”

– När bollen lämnade foten trodde jag att det skulle bli mål, men det känns som att han får upp armen och gör en bra räddning, säger Marcus Antonsson.

– Det var en fantastisk känsla att få gå in på stadion med den inramningen fansen i ryggen, fortsätter han.

1-1 och öppet läge för Malmö inför bortamötet i Ungern.

– Det var inte det resultatet vi önskade, 1-0 hade varit bättre, men jag tycker vi har övertaget ändå, säger lagkaptenen Markus Rosenberg.

Osäkert skadeläge i Malmö:

Hos Malmö fick både Rasmus Bengtssson (minut 32) och Arnor Traustason (halvlek) kliva på grund av skador.

Jesper Robertsson, fysioterapeut Malmö FF, kommenterar Rasmus Bengtsson så här:

– Han fick en känning i vänsterknäet efter en landning. Han har haft problem med det knäet tidigare. Nu kände han nedsatt funktion i knäet, men vi bedömer inte att det är någon ledbandsskada, vilket är positivt, säger Jesper Robertsson till SVT Sport.

– Vi följer upp honom imorgon och kommer utreda vad som har hänt, det är för tidigt att säga mer nu, fortsätter han.

Om Traustason:

– Han fick huvudvärk i slutet av första halvlek. Det var ingen ny smäll, men han fick en smäll i förra matchen och därför var det ingen tvekan att byta nu. Vi kommer utreda det vidare imorgon och påbörja hjärntrappan. Mer än så vet vi inte nu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer