Zlatan hyllas av sin tränare Stefano Pioli. Foto: Bildbyrån

Milantränaren hyllar Zlatan: ”Överlägsen”

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic hyllas av Milantränaren Stefano Pioli, trots sin långa skadefrånvaro.

– Han har en överlägsen teknik och intelligens men framför allt är han fortfarande riktigt hungrig, säger Pioli i en intervju med Gazzetta dello Sport.

Zlatan Ibrahimovic kommer vara borta från fotbollen under resten av året och troligtvis också en bit in på 2023 på grund av en knäoperation. Trots det skrev svensken, för ett par veckor sedan, på ett nytt kontrakt med italienska mästaren Milan.

Kontraktet gäller till sommaren 2023.

Nu hyllar Stefano Pioli, Milans huvudtränare, svenskens betydelse även om han inte alltid är med på planen. Ibrahimovic missade stora delar av förra säsongen på grund av skada.

– Zlatan är inte med men ändå med, för han är hela tiden i kontakt med alla. Han är en mästare som fortfarande kan göra skillnad, säger han i en intervju med Gazzetta dello Sport och fortsätter:

– Men först och främst måste han bli skadefri. Under avslutningen förra säsongen gjorde han en del galna uppoffringar. Folk vet inte om det men han kunde bara träna en kvart.

Milan bekräftade i slutet av maj att Ibrahimovic, som fyller 41 i oktober, har opererat främre korsbandet i sitt vänstra knä, och kommer därmed bli borta från spel i sju-åtta månader. Men återkomsten till klubbens träningsanläggning, Milanello, närmar sig enligt Pioli.

– Han har en överlägsen teknik och intelligens men framför allt är han fortfarande riktigt hungrig. Från mitten av augusti kommer han att finnas på Milanello för att fortsätta sin väg framåt.

KLIPP: Se Zlatans brandtal efter ligasegern: ”Ingen trodde på oss” (23 maj)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: AC Milan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.