Stefano Pioli, tränare i AC Milan. Foto: Bildbyrån

Milantränaren: ”Jag har aldrig sett något liknande”

Uppdaterad
Publicerad

Ett för kvällen Zlatan Ibrahimovic-löst Milan tog sig till Europa League-gruppspel med minsta möjliga marginal då de slog portugisiska Rio Ave borta.

– Jag har aldrig sett något liknande, men det är det här som är fotboll, säger Milantränaren Stefano Pioli.

Först var de bara sekunder från att åka ut i förlängning, men i den 122:a minuten tog Toni Borekovic med handen i straffområdet och det dömdes straff till gästerna.

Hakan Calhanoglu satte in den till 2-2, men den skulle bara bli den första av sammanlagt 25 straffar i matchen.

Europa League

Man trodde aldrig att straffläggningen skulle ta slut. Rio Ave sköt bland annat en straff som tog i bägge stolparna, men som inte gick i mål.

Efter tolv straffomgångar avgjordes sedan allt till Milans fördel.

– Det är svårt att kontrollera sina känslor i en sådan situation. Vi gick från att eventuellt vinna till att eventuellt förlora på ett ögonblick, säger Stefano Pioli och fortsätter:

– Det här är orsaken till att man brukar kalla straffläggningar för ett lotteri. Vi höll ut mentat, men det var på inget sätt enkelt att behålla kämpaglöden och bevisa att vi kunde kriga oss till resultatet.

KLIPP: Milan vidare efter sanslöst straffdrama

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet