Jenny Damgaard och Rosengård. Foto: Bildbyrån

Miljonarv till Rosengård – satsar på flickorna

Uppdaterad
Publicerad

Rosengård får ett stort tillskott i klubbkassan.

Malmöklubben får nämligen ett arv på fem miljoner kronor från en supporter som ville gynna damfotbollen.

– Det är klart det kändes fint och hedrande, säger klubbchefen Jenny Damgaard till SVT Sport.

Det var för ungefär ett år sedan som Rosengård nåddes av beskedet att en av deras supportrar avlidit, och att de skulle få ta del av ett stort arv han lämnade efter sig. Totalt blir det till slut fem miljoner kronor som klubben kommer få ta del av.

– Det känns ju fantastiskt kul och hedrande att vi får ta del av detta arv, och att vi får det från en person som uttryckt en tydlig vilja, säger Jenny Damgaard.

– Han hade uttryckt en tydlig vilja var hans arv skulle gå. Det handlade mycket om hur han tyckte det var orättvist hur resurser, pengar och medel fördelades mellan dam/flickfotboll kontra herr/pojkfotboll. Det var något som gjorde honom väldigt upprörd. Och han har då uttryckt en tydlig vilja att den dagen han inte finns kvar längre ska delar av hans arv gå till vår förening för att skapa förutsättningar och möjligheter för flick och damfotbollen att utvecklas.

”Fint och hedrande”

Nu kommer pengarna användas för att ge flickor bättre förutsättningar, inte för att värva spelare till A-laget.

– Det är pengar som inte kommer användas i den dagliga verksamheten. Detta är pengar som ska användas för att kunna ta nya kliv och nya investeringar inom flickfotbollen.

– Det är klart det kändes fint och hedrande. Men det är också ett förtroende som vi kommer förvalta på bästa sätt.

Supportern ska hedras

Klubben kommer även att vara tydlig med hur pengarna används. Och den bortgångna supportern kommer att hedras på något sätt.

– Det kommer vi absolut göra. Alla delar vi kommer använda dessa pengar till kommer vi kommunicera och visa var pengarna kommer ifrån och på olika sätt hedra hans namn.

MER ROSENGÅRD: Så ska de vända krisen (15 april):

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hanna Marklund: Så ska Rosengård vända krisstarten Foto: Bildbyrån

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.