Dejan Kulusevskis övergång innebär miljoner till moderklubben. Foto: Bildbyrån

Miljonregn över BP efter Kulusevskis övergång

Uppdaterad
Publicerad

Dejan Kulusevski är klar för den italienska storklubben Juventus FC. Det betyder ett miljonregn till division 1-klubben IF Brommapojkarna.

– Det är fantastiskt kul att vi åter igen får ut en BP-fostrad spelare efter ett stort genombrott i en större liga. Den här gången är det en transfer från en stor klubb som Atalanta till en riktigt stor klubb i Juventus. Det är såklart en fjärder i hatten för klubben och akademin som Dejan är fostrad i. Roligast är det såklart för Dejan, säger Fredrik Bergholm, ordförande i Brommapojkarna till SVT Sport

Miljonregn till BP

Så sent som i april sålde BP Jack Lahne till franska ligaklubben Amiens SC för omkring 20 miljoner kronor, enligt Fotbolldirekt. Kulusevskis övergång från Atalanta till Juventus landar på 365 miljoner kronor plus bonus på ytterligare 95 miljoner kronor. En del av övergångssumman kommer att hamna hos BP. Dels i den så kallade solidaritetsersättningen som mest kan uppgå till fem miljoner kronor samt en vidareförsäljningsklausul.

– Vad gäller eventuella avtalsrelationer med parter är ingenting som vi kommenterar. Men för föreningen som stort är det här viktigt för varumärket och ger ett bra betyg till alla ledare och tränare som jobbar med spelarna under en lång tid, säger Fredrik Bergholm.

Dejan: ”En stor dag för mig”

Klipp: Tio snabba med Dejan Kulusevski

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.