Jenniger Wegerup och Dejan Kulusevski Foto: Bildbyrån

SVT:s Italien-expert: ”Kulusevski måste kliva in och ta plats och inte vara rädd”

Uppdaterad
Publicerad

Det verkar bara återstå formaliteter innan Dejan Kulusevski officiellt till Juventus. Enligt SVT:s Italien-expert, Jennifer Wegerup, väntar nu en tuff tillvaro i Italiens största klubb.

– Det kommer bli tufft. han måste kliva in och ta plats och inte vara rädd. Om ingen passar bollen till honom måste han ta den själv, säger Wegerup till SVT Sport.

Efter en tids spekulation har nu Dejan Kulusevski genomgått den obligatoriska läkarundersökningen i Turin för att genomföra den spektakulära övergången till Juventus.

– Väldigt roligt! En av de största svenska övergångarna på länge.  Han är bara 19 och han värvas av Juventus en av världens största klubbar. Han kommer till Italiens mest professionella klubb, säger SVT:s Italien-expert, Jennifer Wegerup, till SVT Sport.

”Han måste breda ut armbågarna”

Jennifer Wegerup menar att det inte är någon speciellt inbjudande miljö som den svenska 19-åringen kliver in i.

– Det kommer bli tufft. Han måste kliva in och ta plats och inte vara rädd. Juventus är en väldigt professionell klubb men den är också lite kylig. Han måste förstå var han har kommit och att ingen kommer gulla och ”dadda” med honom. Han måste breda ut armbågarna och bara kliva in. Om ingen passar bollen till honom så måste han ta den själv, säger Wegerup.

Tar samma väg som Zlatan

Zlatan Ibrahimovic är en annan svensk som nyligen skrivit på för en italiensk klubb. Juventus var Ibrahimovic första klubb i italien och enligt Wegerup var det den psykiska tuffheten som ledde till framgången i klubben.

– Zlatan klarade sig så bra i ett stjärnspäckat Juventus som 21-åring var för att han vågade ta plats i omklädningsrummet.  Det är enormt stort steg för Kulusevski.  Rent psykiskt undrar man, har han det som krävs? Jag hävdar att psyket kommer bli minst lika viktigt som det tekniska för Dejan, säger Wegerup till SVT Sport.

Länge såg det ut som att Dejan Kulusevski skulle hamna i Inter och enligt flera samstämmiga italienska medier var det också de svartblå från Milano som satt i förarsätet för att säkra Kulusevskis tjänster, fram tills i förrgår. Då klev Juventus in med ett ansenligt mycket större bud och efter att Kulusevski talat med Maurizio Sarri om hans plats i spelet så valde också 19-åringen att skriva på för ”La Vecchia Signora”.

– Det är intressant. De visar att Italiens just nu främsta klubbar ville ha honom och det säger mycket. Återigen har Juventus dragit det längsta strået och jag är inte förvånad över att han hamnade i Juventus.

KLIPP: Intresset stort för svenske supertalangen

KLIPP: Kulusevski fortsätter imponera – slog till mot storklubben

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.