Foto: Bildbyrån

Milos Milojevic ställs mot sin förra klubb: ”Vi är bäst i serien”

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen väntar en tidig seriefinal mellan Hammarby och Malmö i fotbollsallsvenskan.

Skånelagets tränare Milos Milojevic skickar då en passning till sin gamla klubb.

– Vi är bäst i serien, säger han till SVT Sport.

Malmö ligger på andraplats efter fem spelade omgångar i allsvenskan och är hittills obesegrat.

Huvudtränaren Milos Milojevic är skapligt nöjd med inledningen på säsongen.

– Poängsnittet har varit bra. Det kan man inte klaga på. Vi kanske hade velat ha två poäng till, då hade det varit perfekt. Mot Värnamo försökte vi spela fotboll på en plan som kanske inte var den bästa. Vi kunde varit mer direkta och fysiska och kanske fått med oss de poängen då. Men nu är det nästa match som gäller, säger han till SVT Sport.

”Det bästa laget”

Och just i nästa match väntar hans gamla klubb Hammarby.

– De har fått en perfekt start, man kan inte säga något annat. Tabellen ljuger aldrig. De har gjort många mål och inte släppt till mycket. De är i en bra form. Vi behöver en riktigt bra match för att slå dem. Vi måste försöka spela vårt spel och tro på det vi gör utan att bli frustrerade på konstgräset som är lite annorlunda där.

Milojevic är dock tydlig med vilket av måndagskvällens lag han håller som favoriter.

– Vi har kvalité. Vi är det bästa laget i serien. Men samtidigt värderas man för varje match man gör och vi behöver göra det bra. Det blir en bra match. En bra atmosfär.

”Tror det blir vi”

På tal om atmosfären så lämnade du ju Hammarby under uppmärksammade former i fjol. Hur tror du att publiken kommer att ta emot dig?

– Det vet jag inte, det är inget jag tänker på. Jag tänker bara på fotbollen och vad jag ska göra. Det där kan jag inte påverka.

Nahir Besara har varit en av seriens bästa spelare hittills med tre gjorda mål och lika många framspelningar. Hur stoppar man honom?

– Vi har pratat om att han hittar bra ytor mellan försvar och mittfält. Vi behöver pressa Loret Sadiku och Darijan Bojanic så att de inte serverar honom. Vi får följa honom noga inom 16-metersdistansen. Men det är inte bara han, utan ett starkt lag som helhet.

Vad hade en vinst mot Hammarby betytt för säsongen framåt?

– Det betyder helt enkelt tre poäng. Det betyder också självförtroende för laget som lämnar med vinst, och jag tror att det blir vi.

ARKIV: Malmö FF till cupsemi efter förlängningsdrama (14 mars)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.