Mimmi Larsson offensiv utmanare mot EM

Uppdaterad
Publicerad

En av de offensiva utmanarna, med stor chans att ta plats i EM-truppen, som presenteras på tisdag, är Eskilstunas Mimmi Larsson.

– Det gäller att vara på hugget och med i skallen, säger hon till SVT Sport.

Värmländska måldrottningen Mimmi Larsson värvades från Mallbacken till Eskilstuna inför fjolåret. Och hon känner tydligt vad det är hon främst utvecklat under sin tid där.

– Mina spetsegenskaper framför allt. Och jag har kanske också blivit lite bredare som fotbollspelare, skulle jag säga.

Damlandslaget i fotboll

Imponerat på förbundskapten Sundhage

Förbundskapten Pia Sundhage har varit mycket imponerad av den 23-åriga anfallarens allsvenska vår, av hur hon tar för sig och av farten och kraften. Och i takt med prestationerna på planen har såklart självförtroendet stärkts hos landslagsanfallaren.

– Jo, det har känts bra under våren. Och det är klart att självförtroendet byggs upp då, men sen gäller det att när man kommer hit till ny miljö, och inte är lika trygg som hemma i klubben, att man bibehåller det här också. Jag tycker att för varje läger känner jag mig tryggare och tryggare.

Vilken är den största utmaningen här?

– Det är att våga ta för sig lika mycket som man gör hemma i klubben, och ta samma plats här. Det är min största utmaning. Det gäller att vara på hugget och med i skallen. Det är det man jobbar mest med.

Hoppas på mästerskapsdebut

Mentalt tycker hon att hon är bra på att skaka av sig när det går tyngre.

– Man är forward och gör mål men missar också en hel del. Och jag är ganska bra på att lägga det bakom mig ganska fort.

Mimmi Larsson är helst här och nu. Men hoppas på att snart få börja drömma om mästerskapsdebut.

SVT sänder presentationen av EM-truppen på tisdag 19.30 i SVT2.

Så sänder SVT fotbolls-EM 2017.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet