Zlatan bekräftar: Det blir ingen comeback i landslaget även om Sverige når VM. Foto: Bildbyrån

”Min historia med landslaget är över”

Uppdaterad
Publicerad

Den har kanske stått på glänt.

Men nu är Zlatan Ibrahimovics landslagsdörr definitivt låst.

– Min historia med landslaget är över, säger Ibrahimovic.

Zlatan Ibrahimovic slutade i landslaget efter uttåget i EM 2016. Nu när Sverige är ett lyckat play off mot Italien från att ta en plats i VM i Ryssland, har vissa tänkt att den svenske stjärnan ska göra som Henrik Larsson vid EM 2008. Inte spela kvalet men göra en comeback till mästerskapet vid 36 års ålder.

Men Ibrahimovic raderar alla förhoppningar om en eventuell återkomst.

VM-kval fotboll

– Just nu tänker jag bara på att ta mig tillbaka efter skadan, inte på Sverige eller VM. Nej, min historia med landslaget är över. Jag kunde gjort mer, men jag kunde också gjort mindre. Hur som helst hade det varit trevligt att se Sverige i VM, säger Ibrahimovic i en intervju med Sky Sport Italia.

På fredag avgörs första matchen i play off-rysaren mot Italien. Och Ibrahimovic tror att resultatet på Friends Arena blir avgörande.

– Sverige spelar utan press, eftersom förväntningarna från fans och media minskade när jag lämnade. När jag spelade var pressen större. Om jag ska lyssna på mitt ego så måste jag svara att jag självklart tror Sverige hade varit starkare med mig på planen. Men det nya laget har gjort det bra utan mig hittills.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-kval fotboll

Mer i ämnet