Minst 4,4 miljoner såg Sveriges kvartsfinal mot England. Foto: TT

Minst 3,3 miljoner såg Sveriges kvartsfinal i SVT

Uppdaterad
Publicerad

Landet stannade när Sverige mötte England i VM-kvartsfinalen i lördags. 3,3 miljoner tog del av SVT:s sändningar i traditionell tv

Till det kommer nästan en miljon startade strömmar i SVT Play.

– Vi är glada över att SVT kan vara en del i att samla hela det svenska folket, säger Hanna Stjärne, vd för SVT.

Andra halvlek sågs i snitt av 2 870 000 tittare och under de 15 minuter som samlade flest tittare var siffrorna uppe i 2 977 0000. Totalt 3 300 000 såg minst tre sammanhängande minuter av matchen och i SVT Play startades 980 000 strömmar. 

– Landslagets matcher i VM har verkligen fått Sverige att stanna för några timmar. Detta VM visar att traditionell tv fortsatt står sig stark, men också att strömmad tv nu slagit igenom på bred front i Sverige, något av ett paradigmskifte. Vi har också sett att hundratusentals tittare valt att se matcherna via offentliga visningar, på idrottsarenor, på SM-veckan i Helsingborg och alla dessa ska också läggas till i den totala tv-publiken, säger Åsa Edlund Jönsson, chef för SVT Sport.

Av alla som tittade på tv under tiden matchen spelades (kl 16.00-18.00) valde 92 procent att se Sverige-England i SVT. I åldersgruppen 20-44 år var siffran 97 procent.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.