Landskrona IP är avspärrat. Arkivbild. Foto: TT.

Arenan spärrades av inför Skånederbyt – efter misstänkta föremål

Uppdaterad
Publicerad

Inför kvällens superettanderby hittades två misstänkta föremål på Landskrona IP.

Objekten identifierades senare som ofarliga.

– De misstänkta föremålen på arenaområdet visade sig vara ett antal rökeffekter, säger Richard Glantz, kommunikatör på polisregion syd till TT.

De två misstänkta föremålen påträffades under morgonen på Landskrona IP. Strax innan 14.00 meddelade Landskrona att objekten identifierats som ofarliga.

”De har också avlägsnats från platsen och matchen kommer att spelas helt enligt plan”, skriver klubben på sin hemsida inför kvällens derby mot Helsingborg.

– Nationella bombskyddet har avslutat sitt arbete och avspärrningarna är hävda, säger Richard Glantz, kommunikatör på polisregion syd till TT.

– De misstänkta föremålen på arenaområdet visade sig vara ett antal rökeffekter, uppger han.

Anders Ekblad är ordförande i Landskrona.

– Det är någon som har hittat på något som tyvärr skapar de här problemen. Vi har enormt mycket som ska vara klart till kvällen, det blir en intensiv eftermiddag, säger Ekblad.

Enligt Ekblad ska det varit någon typ av låda på såväl bortastå som hemmastå.

– Därav den säkerhet som vi hade, vi har personal som går på plats väldigt tätt inpå, då vågade vi inte chansa, vi tog beslutet i morse att vi får spärra av tills vi vet vad det här handlar om, säger han.

Mötet mellan Landskrona och Helsingborg börjar 19.00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.