Tre spelare lämnar landslaget. Foto: Bildbyrån

Under natten mot fredagen meddelade Sverige att man kallar in två nya spelare till Nations League-samlingen: Aiham Ousou och Pavle Vagic.

Senare under fredagen meddelades att Joakim Nilsson, som skadade sig mot Serbien, Kristoffer Olsson och Mattias Svanberg lämnar landslagssamlingen.

Ytterligare en spelare rings in; Magnus Eriksson, mittfältare från Djurgården.

En efter en faller mittbackarna bort från det svenska landslaget. Man är sedan tidigare utan skadade Victor Lindelöf, Carl Starfelt, Alexander Milosevic och Filip Helander.

I torsdagens Nations League-möte kom orutinerade duon Joakim Nilsson och Hjalmar Ekdal till start. Då gick Nilsson sönder.

– Om det är så att han inte är aktuell på söndag så tar vi in någon, sade förbundskapten Janne Andersson efter matchen.

Och under natten mot fredagen kom beskedet. Mittbackarna Pavle Vagic, Rosenborg, och Aiham Ousou, Slavia Prag, kallas in. Försvararna kommer närmast från en samling med U21-landslaget där man i ett kval missade chansen att nå EM.

Spelarna ansluter under fredagen.

Fick göra debut

Joakim Nilsson, som satte sig ner efter dryga halvtimmen, fick behandling.

– Jag har haft en irritation i knät inför matchen. Vi tog bedömningen att det inte skulle bli värre och det kändes bra på uppvärmningen. Men det gick inte, säger Nilsson efteråt.

Under fredagen meddelades att Nilsson lämnar samlingen. Det gör även Kristoffer Olsson, som spelade 77 minuter i matchen mot Serbien och Mattias Svanberg som spelade hela matchen på mittfältet och är avstängd i matchen.

Ersättaren för de centrala mittfältarna blir Magnus Eriksson från Djurgården. Det meddelar Blågult. Han ansluter under fredagskvällen.

Sveriges sista match i samlingen spelas mot Norge, i Oslo på söndag.

Sverige förlorade slutligen med 0–1 efter att Luka Jovic gjort mål i slutet av första halvlek.

KLIPP: Janne Andersson om spelidén: ”Det är inget försök”