Lustig inte aktuell i backkrisen – hoppas på Sverige: ”Full tro”

Uppdaterad
Publicerad

I kväll spelar Sverige en av de viktigaste matcherna på länge då VM-ödet ska avgöras mot Polen.

Inför matchen har förbundskapten Janne Andersson tampats med en backkris – men att ringa in den förre landslagsmannen Mikael Lustig har inte varit aktuellt.

– Jag tycker att grabbarna som spelat har gjort det fantastiskt bra, säger Mikael Lustig till SVT Sport.

Sverige lyckades till slut ta sig vidare till playoff-final efter en seger mot Tjeckien som satt långt inne. Robin Quaison hoppade in och satte det avgörande 1-0-målet under förlängningen.

Mikael Lustig, som med 94 landskamper avslutade landslagskarriären i somras, följer landslagets resa med spänning.

– Följer den såklart till hundra procent. Jag har kvar många vänner och alla ledare är kvar, så det känns fortfarande som att man är ”en i gänget”. Det var nervöst i torsdags och nu kommer det att vara ännu mer nervöst mot Polen. Men jag tycker att det ser bra ut, viktigt med positiva vindar från Tjeckien-matchen. Jag har full tro på grabbarna, säger han till SVT Sport.

”Mycket frågetecken...”

Kring det svenska lägret har mycket handlat om skavankerna i försvaret. Ludwig Augustinsson missade Tjeckien-matchen på grund av sjukdom och Emil Krafth var avstängd. Dessutom tvingades Martin Olsson lämna återbud till kvällens match på grund av skada och däremellan har Djurgårdens Pierre Bengtsson kallats in.

Lite av en försvarskris i landslaget. Har du fått något samtal?

– Nej, det har jag inte. Men jag tycker att grabbarna som spelade gjorde det fantastiskt bra. Som du säger var det mycket frågetecken inför Tjeckien-matchen. Nu får vi både tillbaka (Emil) Krafth och (Ludwig) Augustinsson som det verkar, så det känns bra.

Sveriges playoff-final mot Polen spelas i kväll 20.45.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.