Robert Lewandowski är redo för spel. Foto: TT

Polska beskedet om Lewandowski: ”Han kan spela”

Uppdaterad
Publicerad

Polen har varit kryptiska om Robert Lewandowskis status inför den avgörande VM-playoffmatchen mot Sverige på tisdag.

Men i dag kom tydligare besked.

– Han kan spela, säger Polens förbundskapten Czeslaw Michniewicz.

Robert Lewandowski var den enskilt största polska faktorn i sommarens EM-drama mot Sverige. Storstjärnan stod för Polens båda mål i matchen som Sverige till slut vann med 3-2 efter ett sent avgörande.

I tisdagens match lagen emellan kommer det att avgöras vilket lag som får spela VM i Qatar. Uppladdningen inför matchen har dock inte varit optimal för Lewandowski. 33-åringen har dragits med knäproblem och avstod träningsmatchen mot Skottland i torsdags.

Herrlandslaget i fotboll

Men i morgon kväll kommer han att vara med.

– Han mår bra i dag. I dag ska han träna för att förberedas inför matchen i morgon, säger Polens förbundskapten Czeslaw Michniewicz.

Flera andra med

Två andra frågetecken har varit Szymon Zurkowski och Krzysztof Piątek. Anfallaren Piatek gjorde Polens straffmål i 1-1-matchen mot Skottland. Både han och Zurkowski tränar under måndagskvällen.

– Han (Piatek) kommer träna i dag. Läkarna lämnade klartecken och vi hoppas att det kommer att gå bra, säger Czeslaw Michniewicz.

Polen saknar sedan tidigare Mateusz Klich på grund av avstängning och Arkadiusz Milik och Bartosz Salamon med skador.

KLIPP: Se Robin Quaisons avgörande mål (25 mars)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet