Nannskog vill peta mittfältsduo mot Polen

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagen ställs Sverige mot Polen i en helt avgörande match om en plats till VM i Qatar. Då vill SVT-experten Daniel Nannskog inte se veteranerna Viktor Claesson och Albin Ekdal i startlevan.

Daniel Nannskog gästade Sportnytt för att ta ut sin elva till playoff-finalen borta mot Polen.

Målvakt: Robin Olsen.

Försvarare: Emil Krafth, Victor Nilsson Lindelöf, Marcus Danielson, Ludwig Augustinsson.

– Vi får tillbaka två naturliga ytterbackar. Det lovar väldigt gott. Vi får lite offensiv på högerkanten som vi inte fick då Danielson spelade högerback mot Tjeckien senast, säger Nannskog.

Mittfältare: Dejan Kulusevski, Mattias Svanberg, Kristoffer Olsson, Emil Forsberg.

– Jag vill se Kulusevski komma framåt i banan, där han får attackera bakifrån istället. Jag gör den här ändringen också för att jag vill ha in Quaison bredvid Isak. Jag tycker inte heller att Claesson var så bra som han har varit tidigare i landslaget.

– Albin är inte 100 och i den här matchen måste man vara 100. Då får Svanberg ta platsen på mittfältet.

Anfallare: Robin Quaison, Alexander Isak.

Nannskogs elva mot Tjeckien

Robin Olsen – Marcus Danielson, Victor Nilsson Lindelöf, Joakim Nilsson, Martin Olsson – Viktor Claesson, Albin Ekdal, Kristoffer Olsson, Emil Forsberg – Dejan Kulusevski, Alexander Isak.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.