Foto: Bildbyrån

Trots succéstarten – Brännström kritiserar anfallsspelet: ”Svagt samarbete”

Uppdaterad
Publicerad

Mjällby har fått en pangstart på den allsvenska säsongen med två vinster på lika många matcher.

Men tränaren Andreas Brännström vill se mer av sitt lag.

– Jag tror inte att det räcker i längden. I augusti behöver vi vara bättre än vad vi är nu, säger tränaren till SVT Sport.

Många höjde på ögonbrynen när Mjällby bortaslog Elfsborg i den allsvenska premiären. Förvåningen blev nog ännu större när man i den gångna omgången lämnade Strandvallen med tre poäng efter en 1-0-seger mot Djurgården.

Huvudtränaren Andreas Brännström menar att försvarsspelet har varit nyckeln.

– Vi har inte släppt till många klara chanser. Vi har också varit bra på att neutralisera den som vi tycker är motståndarens mest kreativa spelare, säger han till SVT Sport.

Han fortsätter:

– Vi vet att det kommer bli svårt att fortsätta med ett lågt försvarsspel genom hela säsongen. Det tror jag inte räcker inte i längden. Vi behöver i augusti vara bättre än vad vi är nu och ta till vara på våra chanser ännu mer. Nu behöver vi kanske använda vårt offensiva spel mer än vad vi gjort hittills.

”Svagt forwardssamarbete”

Brännström var inte helt nöjd med anfallsspelet mot Djurgården senast.

– Svagt forwardssamarbete, därav blev vi nedtryckta. De behöver göra mer. Vi behöver få in dem mer i spelet, även om de har gjort mål. Där vill vi ha lite längre anfall.

Under långfredagen väntar Hammarby, som man aldrig lyckats bortaslå i allsvenskan. Tränaren lyfter ett varningens finger för underlaget.

– Vi får anpassa oss snabbt när vi kommer dit. Det är ju blixtsnabbt konstgräs, det är inget vanligt konstgräs. Precis som lag inte tycker om att komma till vår hemmaarena i tidig april så tycker andra lag inte att det är kul att besöka Bajen på deras plan heller.

– Vi ska fortfarande passa oss från att få till en böljande match, det vill ingen ha mot Hammarby som har många potentiella poänggörare.

”Där är vi inte”

Är det rimligt att börja prata om Europaplatser för Mjällby?

– Nej, där är vi inte. Jag skulle såklart vilja det.

Är det för att du är ödmjuk eller att du vill hålla dig som en ”underdog” under säsongen?

– Lite både och. Hade du frågat mig inför säsongen om vilka mina bästa spelare är så hade jag garanterat svarat att två av dem är Viktor Gustafsson och Jacob Bergström. De är långtidsskadade nu, så vi är tunna. Förutsättningarna är annorlunda och säsongen är lång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.