Krisen växer i AIK: ”Svårt att se ljusglimtar”

Nya AIK-tränaren Bartosz Grzelak får vänta på sin första seger.

Mjällby vann med 3-1 och nu är AIK endast en poäng ovanför kvalplatsen.

– Det är väldigt svårt att se några ljusglimtar, säger Grzelak till Dplay.

På Strandvallen var det två lag som ville ta en efterlängtad seger.

Mjällby hade inför kvällens match sex raka matcher utan tre poäng och AIK har inte vunnit sedan de besegrade Sirius med 2-1 den 20:e juli – för fem omgångar sedan.

Moses Ogbu är Mjällbys överlägset bästa målskytt den här säsongen. Än mer efter detta möte med AIK då nigerianen blev tvåmålsskytt redan i den första halvleken och står nu på sex mål i allsvenskan.

I halvtid var det Mjällby som ledde med 2-1 och AIK-tränaren Bartosz Grzelak sade till Dplay att hans lag behövde något positivt att jobba vidare på i början av den andra halvleken.

Men det positiva för AIK uteblev.

”Svårt att se ljusglimtar”

I stället var det åter Ogbu som var inblandad när Mjällby utökade sin ledning en kvart från slutet.

Han slungade i väg ett inkast in i AIK:s straffområde, 19-åriga Taylor Silverholt skarvade bollen vidare och Max Watson satte pannan till och 3-1 var ett faktum.

Efter matchen hade Grzelak svårt att hitta något positivt att ta med sig efter en ny förlust.

– Vi måste tro på det. Vi har påbörjat något här och vi måste tro på att det vänder. Vi måste inse att vi kan inte ge bort såpass enkla mål som vi gör och ge oss den uppförsbacken. Då blir det väldigt svårt att komma tillbaka. Men just nu är det väldigt svårt att se några ljusglimtar, säger han till Dplay.

”En av våra bättre matcher”

Desto gladare var det i Mjällby-lägret.

– En av våra bättre matcher på Strandvallen i år. Vi kommer ut med en härlig energi och gör det jobbigt för AIK. Vi vinner matchen rättvist, säger anfallaren, David Löfquist.

Härnäst väntar Djurgården på bortaplan för Mjällby medan AIK tar emot Östersund.