En klar seger på Strandvallen för Malmö FF. Foto: Bildbyrån

MFF slog Mjällby – när startspelarna saknades

Ett roterat Malmö FF gästade Mjällby AIF borta på Strandvallen.

Då tog MFF tredje raka segern – trots att flera stjärnor saknades.

De vann med komfortabla 2-0.

Malmö FF kom till spel med sommarens nyförvärv Niklas Moisander och Malik Abubakari. Däremot saknades anfallsesset Antonio Colak och mittfältskuggen Anders Christiansen.

Det var dock inga problem.

– Jag tycker den var bra, vi roterade ganska friskt, säger Johan Dahlin om insatsen till Discovery+ och fortsätter:

– Vi har ganska mycket boll och de skapar inte jättemycket.

Gästande Malmö började starkt. Tio minuter in i den första halvleken bröt Veljko Birmancevic, som inledde matchen piggt, in från vänsterkanten och avlossade ett skott på mål – som Samuel Brolin räddade.

Därefter var det under de 45 första minuterna ett hemmalag som fick kämpa med att stå emot anfall. Malmö tog sig ofta fram, men utan framgång och de gulkläddas solida defensiv skulle innebära 0-0 i halvtid.

Två snabba mål

Birmancevic imponerade även i andra halvlek och gjorde det tufft för Mjällby. I den 52:a minuten avlossade 23-åringen ett tungt skott som tvingade Mjällby-målvakten till en ny räddning.

Två minuter senare var det dags igen. Birmancevic gav sig själv ett bra avslutsläge och försökte placera in bollen i det högra hörnet, skottet i stället i stolpen den gången.

Målnollan skulle dock spräckas. I den 58:e minuten nådde Adi Nalic högst på en hörna, nickade i stolpen och fick se bollen ta på Mjällby-spelaren Jacob Bergström och vidare in i mål.

Och efter 61 minuters spel fick Birmancevic till slut få göra ett mål. Eric Larsson slog en lång och hög frispark mot den löpande serben, som lurade en utrusande och misstajmad Brolin, för att sedan enkelt peta in bollen till 2-0.

Malmö ligger nu på förstaplats i allsvenskan och ställs mot Halmstads BK härnäst. För Mjällbys del väntar Kalmar borta.