AIK besegrade Degerfors med 2-0. Foto: Bildbyrån

Sebastian Larsson hjälte mot Kalmar

Uppdaterad
Publicerad

AIK hänger på i toppen av herrallsvenskan.

Sebastian Larsson blev stor matchhjälte mot Kalmar med både mål och assist.

Alexander Milosevic var tillbaka i startelvan efter ett par veckors skadefrånvaro. Efter en sömnig första halvlek var det mittbacken som klev fram och skapade de farligaste chanserna för hemmalaget. I upptakten av den andra halvleken nickade han Sebastian Larssons välslagna hörnspark i stolpen – och kort senare skulle utdelningen komma.

Larsson måttade en ny hörna och den här gången fick 29-åringen revansch och kunde se hur bollen passerade mållinjen. Målet var hans första sedan återkomsten till Stockholmsklubben.

Efter matchen berättade Milosevic om den frustrationen i omklädningsrummet under pausen.

– Oj, oj, oj. I dag var det högljutt där inne. Men det visar bara på vilken bra laganda vi har och att vi kan ha högt i tak och komma ut så i den andra, säger han till Discovery plus.

Sebastian Larsson kunde sätta den sista spiken i kistan med sitt 2–0-mål efter en öppnande passning från Henok Goitom och ett vilt firande utbröt på läktaren.

Segern innebär att AIK passerar Stockholmsrivalen Hammarby i tabellen och går upp på fjärde plats med 20 poäng.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.