Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Torstensson inför cupfinalen: ”Älskar de här matcherna” Foto: Bildbyrån

Mjällbys tränare: Vi är den ständiga underdogen

Uppdaterad
Publicerad

En vinst.

Så nära är Mjällby att för första gången ta sig till Europakval.

– För hela föreningen, regionen, till och med Blekinge så är det här är fantastisk händelse, säger tränare Anders Torstensson.

Hemma på Strandvallen i Hällevik, med drygt 1 500 invånare, ska Mjällby möta Häcken i final i svenska cupen. Laget har på vägen dit slagit ut Kalmar efter straffar i kvartsfinal och Hammarby i semifinal.

Mjällby har chansen att vinna sin första titel, som skulle ge klubben sin första möjlighet att mäta sig med lag utanför Sveriges gränser. En cupvinst ger en plats i kvalet till Europa Conference League i sommar.

Och hemmafördelen betyder mycket.

– Jag hade väl inte varit uppgiven på förhand, men jag kan ärligt säga: Häcken på plastmatta, det känns halvt övermäktigt i en cupfinal. Nu är det helt andra förutsättningar. Mjällby är ständiga underdogen, och vi älskar de här matcherna, säger tränare Anders Torstensson.

”En fantastisk händelse”

Torstensson ser fram emot matchen men tonar ner förväntningarna.

– Vi har faktiskt inte vunnit något än, vi brukar vara bra på att ha bägge fötterna på jorden och det ska vi fortsätta att ha. För hela föreningen, regionen, till och med Blekinge så är det här är fantastisk händelse att få spela final i Svenska cupen.

Om Häcken vinner finalen, går Europakvalplatsen till fjolårets fyra i allsvenskan – Kalmar.

Finalen i Svenska cupen sänds torsdag 18 maj i SVT2 och på SVT Play med studio från 14.30. Matchstart 15.00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.