Mjällbyspelarna i gult flög även högt på planen mot Östersund igår. Foto: TT

Mjällbys flygande uppladdning inför cupsemin mot Malmö: ”Klart det inte är optimalt”

Uppdaterad
Publicerad

Ett formtoppat Mjällby kommer med tre raka segrar till cupsemifinalen mot Malmö FF på torsdag. De har ett späckat reseschema med flyg efter bortamatchen mot Östersund i måndags.

– Vi hade gärna laddat upp hemifrån, säger David Löfquist till SVT Sport.

Mjällby har gått starkt i inledningen av allsvenskan och ligger sexa efter tre raka segrar och tar emot Malmö FF i Svenska cupens semifinal på Strandvallen på torsdag. Det coronapressade spelschemat har satt sina avtryck. Så sent som i måndags vann Mjällby i Östersund med 1-0 efter ett mål av David Löfquist.

Det var längsta bortamatchen i allsvenskan den här säsongen för Blekingelaget. De tog buss från Sölvesborg till Köpenhamn, flyg från Kastrup till Arlanda och ett nytt flyg till Östersund, sedan var det samma väg hem till Listerlandet: Totalt 220 mil med fyra flygresor och ett antal transferförbindelser.

– Det är klart att det inte är optimalt. Vi hade gärna haft en hemmamatch så vi hade kunnat ladda upp hemifrån. Men det gäller att ladda om och göra det bästa av situationen, säger Löfquist till SVT Sport från mellanlandningen på Arlanda på väg hem under dagen. Tre dagar på resa för en match.

Malmö FF vann senaste mötet

Mjällby har att anpassa sig efter spelschemat som var lagt när laget gick till cupsemin strax efter midsommar.

– Vi väljer att se det som en fördel. Vi får vara tillsammans hela laget och tagit med oss poängen och väljer att se det positivt, säger Mjällbys tränare Marcus Lantz.

Lagen möttes i premiären av allsvenskan då Malmö FF vann med 2-0. Lantz har inget emot att måla upp ett David mot Goliat-scenario. 

– MFF ska jogga hem allsvenskan med den truppen. De har alla förutsättningar men vi ska ge dem en match och försöka nå en final, säger Lantz.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.