Det blir inget spel i MLS-turneringen i Orlando för Dallas-försvararen Ryan Hollingshead och hans lag, som stängs ute på grund av coronasmitta. Foto: Roger Steinman/AP/TT

MLS-lag portas från omstart efter virusutbrott

Uppdaterad
Publicerad

Dallas får inte spela i den amerikanska fotbollsligan MLS turnering i Orlando.

Skälet är att tio spelare, samt en person i ledarstaben, testats positivt för covid-19.

– Av de 550 spelare som testats i Orlando har vi 13 positiva svar. Tio av dem kommer från ett lag och därför måste vi ta bort Dallas från turneringen, säger ligakommissionären Don Garber till Reuters.

Inte heller stjärnan Carlos Vela kommer inte till spel i Orlando. Los Angeles FC-anfallaren, som den senaste säsongen valdes till ligans mest värdefulle spelare, vill vara hemma med sin fru som väntar parets andra barn.

”Jag vill inget hellre än att vara med mina lagkompisar i Orlando. Men för min familjs hälsa är det bättre att vara hemma med min fru under den riskfyllda graviditeten”, säger mexikanen i ett uttalande.

Turneringen i Orlando startar på torsdag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.