Jonathan Morsay var utan lön under en period. Foto: TT

Ex-giffare om tiden i Rumänien: ”Jag var utan lön i någon månad”

Uppdaterad
Publicerad

Jonathan Morsay har precis varit med om en turbulent tid i Dinamo Bukarest.

Svensken, som var utlånad, var bland annat utan lön ett tag. Men det var inte allt.

– Spelare gick runt och pratade om andra i laget till media, det var lite äckligt på det sättet, säger han till SVT Sport.

Jonathan Morsay lånades i januari ut från italienska Chievo till rumänska Dinamo Bukarest. Den tidigare Gif Sundsvalls-spelaren fick välbehövlig speltid och gjorde två mål på 13 matcher.

Tiden i Rumänien beskriver han som en upplevelse, av olika anledningar.

– När jag kom gick det tufft för laget och jag kom in i en speciell situation, med en dålig aura i laget och dålig stämning, säger Jonathan Morsay till SVT Sport.

– Det är en stor klubb, så mycket fans. Det var stor press på att vi skulle göra det bra. Mycket handlade om att kunna hantera den här pressen från fans och media också och kaos runt klubben.

”Det var äckligt”

Ibland blev supportrarnas missnöje så pass stort att de tog sig ut till spelarna på träningsanläggningen.

– Fansen var så klart missnöjda, det är en stor klubb och vi hade en period där vi inte vann matcher. De kom dit, pratade och var upprörda.

Dessutom fanns problem inom laget, menar Morsay.

– Det var liksom ingen grupp. Spelare gick runt och pratade om andra i laget till media, det var lite äckligt på det sättet. Samtidigt var det kaos inuti i klubben med de som styrde och ställde där.

Var utan lön

Problemen från de styrande gick ut på spelarnas ekonomi. Klubben hade problem med att betala ut löner – och 23-åringen var en av de som påverkades.

– Ja, det var det faktiskt. Jag var utan lön i någon månad. Men det löste sig till slut.

Trots en turbulent tid ångrar han inte flytten.

– Det var en erfarenhet och jag spelade och kände att jag utvecklades, både mentalt och som fotbollsspelare. Personligen tyckte jag att jag gjorde det bra.

Vart det bär av för svensken härnäst står inte klart, men han är inte sugen på en flytt tillbaka till Sverige.

– Det finns lite intressen här och där i Europa, men inget riktigt konkret. Vi ska vänta lite.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.