Ludwig Augustinsson i kamp med Ozan Kabak som senare riktade en spottloska mot svensken Foto: Bildbyrån

Motståndare spottade mot Augustinsson

Uppdaterad
Publicerad

Svenske landslagsbacken Ludwig Augustinsson blev offer för en spottattack i matchen mellan Werder Bremen och Schalke 04.

Loskan skedde efter en tackling från ytterbacken mot mittbacken Ozan Kabak i Schalke 04.

– Det där är inget som har att göra i fotboll eller ”fair play”, säger Augustinsson efter matchen.

26 minuter in i matchen mellan Schalke 04 och Ludwig Augustinssons Werder Bremen tacklade den turkiska mittbacken Ozan Kabak omkull svensken vid sidlinjen.

Några minuter senare visade reprisbilderna hur Kabak direkt efter tacklingen spottat mot svensken som låg ner på gräset.

– Jag märkte det inte då. Men det där är inget som har att göra i fotboll eller ”fair play”, säger Augustinsson efter matchen.

Domaren missade händelsen och delade heller inte ut något kort för tacklingen. I den andra halvleken blev dock ändå Kabak utvisad efter att ha dragit på sig sitt andra gula kort för matchen.

Werder Bremen vann matchen med 3–1. Augustinsson assisterade till 2–0-målet.

Schalke 04 har fått en blytung start på säsongen och har målskillnaden 1–11 efter att ha förlorat med 0–8 mot Bayern München i ligapremiären.

KLIPP: Emil Forsberg stod för drömmål mot Leverkusen

Bundesliga

FC Schalke 04 logo

FC Schalke 04

1 - 3

Werder Bremen logo

Werder Bremen

Veltins-Arena, Gelsenkirchen
Publik: 0
Domare: Markus Schmidt

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.