José Mourinho menar att Zlatan är närmare att stanna i United än att flytta. Foto: Bildbyrån

Mourinho: ”Zlatan närmare oss”

Uppdaterad
Publicerad

Blir Ibrahimovic kvar i Manchester eller ej?

José Mourinho menar att det är mer troligt än en flytt till Italien.

– Han är närmare oss, sade United-coachen på presskonferensen inför supercup-finalen.

Zlatan Ibrahimovic står fortfarande utan kontrakt och rehabtränar efter sin korsbandsskada han ådrog sig i april.

Svensken är aktiv på sina sociala medier och ser där ut att vara tillbaka i träning rekordsnabbt, vilket har startat stora spekulationer i fotbollsvärlden kring vad som händer härnäst för den 35-årige svensken.

”Närmare oss”

I kväll spelar Manchester United supercup-final mot Real Madrid i Skopje, Makedonien. På presskonferensen inför matchen fick tränare José Mourinho frågor om Ibrahimovic. Reporten, utsänd från italienska Sportmediaset, frågade om anfallarens framtid och ville veta vad den portugisiska coachen säger om ryktena kring att 'Ibra' skulle vara på väg till Milan.

– Zlatan har inget kontrakt just nu, men han kanske stannar hos oss. Han är närmare oss än Milan, sade Mourinho enligt Sportmediaset.

I slutet av juli kunde vi läsa rapporter om att Ibrahimovic bestämt sig för att stanna i Europa och därmed nobba erbjudanden från MLS i USA.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.