Zlatan Ibrahimovic vill inte gå till en klubb i USA redan nu, säger La Galaxys president Chris Klein.

Amerikanska klubben: ”Zlatan vill stanna i Europa”

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic i Los Angeles Galaxy?

Det lär dröja, enligt Galaxy-presidenten Chris Klein:

– Just nu vill han stanna i Europa.

Zlatan Ibrahimovic rehabiliterar just nu för fullt efter sin allvarliga knäskada.

Kontraktet med Manchester United har löpt ut, men den svenske superstjärnan får sköta sin rehab på klubbens träningsanläggning.

United-tränaren José Mourinho har även öppnat för att skriva ett nytt kontrakt med Zlatan när svensken är återställd – förhoppningsvis runt december månad.

Samtidigt har Zlatan kopplats ihop med en flytt till USA och Los Angeles Galaxy i MLS.

På en presskonferens i natt svensk tid fick Galaxy-presidenten Chris Klein frågan om det blir någon värvning av Zlatan.

”Zlatan älskar vår klubb”

Klein var optimistisk – men menar att svenskens tid i den europeiska fotbollen förmodligen inte är över ännu.

– Vi har en fantastisk relation med Zlatan och hans agent. Han älskar vår klubb och han älskar Los Angeles. Vi är intresserade av honom, men just nu vill han stanna i Europa tror jag. Våra dörrar står öppna för honom. Vi har rättigheterna till honom i vår liga. Vi får se hur det går, säger Klein enligt Sports Illustrated.

Galaxy-presidentens besked kom på presskonferensen där man presenterade nyförvärvet Jonathan Dos Santos – sin tredje så kallade ”designated player” tillsammans med brodern Giovani och Romain Alessandrini. MLS-klubbar får bara ha tre stjärnspelare ovanför lönetaket, och därmed finns numera heller ingen plats för Zlatan. 

Manchester United har värvat Romelu Lukaku från Everton som ersättare till Zlatan. Själv har svensken lovat ett ”stort avslöjande inom kort”.

SE

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.