Foto: TT Nyhetsbyrån

Musovic: Uefa bör sätta standarden – det gör de inte i dag

Uppdaterad
Publicerad

Spelarna i herr- och damlandslaget ska få lika mycket i ersättning.

Zecira Musovic gläds åt beslutet – men vill se mer initiativ från förbund och organisationer.

– Uefa bör börja från toppen. De bör sätta standarden, det gör de inte i dag, säger Rosengårds målvakt till SVT Sport.

Sverige spelade nyligen Nations League-matcher mot Frankrike och Portugal. I samband med den samlingen avslöjade Emil Forsberg att lika löner för herr- och damlandslaget diskuterades.

– Vi har diskuterat det länge och alltid strävat åt det hållet. För mig är det självklart att det ska vara jämställt. Det är inte ens en fråga. Vi har haft ett möte och förbundet kommer nog att kommunicera ut någonting, sa Forsberg på en presskonferens.

Damlandslaget i fotboll

”En ära att bli kallad”

Zecira Musovic gläds över att det ska bli lika ersättning för damer och herrar.

– Kollar man på landslaget är det något som för mig handlar om att representera sitt land, det är en ära att bli kallad. Då tycker jag förutsättningarna ska vara likadana, det är inte en marknad där vi pratar om pengar på det sättet. Tittar vi på klubblagsfotbollen så förstår jag att det inte är jämställt nu, och det ska det inte vara med tanke på de skillnader som finns på marknaden, herrar kontrar damer.

Vad tycker du ska ske?

– Uefa bör börja från toppen. De bör sätta standarden, det gör de inte idag. Det gäller för svenska fotbollförbundet att kliva ut. Visa att så här gör vi i Sverige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet