Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Zecira Musovic vill ta mer plats i det svenska landslaget. Foto: Bildbyrån

Landslagsmålvakten om förlängningen: ”Känns som min familj”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige är på landslagsläger i Marbella för att slipa formen inför VM i Australien/Nya Zeeland i juli.

Med sig tar målvakten Zecira Musovic ett stärkt självförtroende från klubblaget – och ett färskt förlängt kontrakt.

– Nu är det dags för mig att visa vad jag går för, säger Musovic till SVT Sport.

Den svenska landslagsmålvakten Zecira Muosvic har spelat i engelska storklubben Chelsea sedan vinter 2021, och i förra veckan stod det klart att hon blir klubben trogen i minst två år till.

– Väldigt tacksam och glad att få fortsätta resan i en så fantastisk miljö. Också att jag landat i ett beslut som kändes bra i magen, säger Musovic till SVT Sport.

”Mycket har stämt”

26-åringen flyttade till England från FC Rosengård och på förhand hade hon en bild om hur det skulle vara att ta steget från Sverige.

– Jag förväntade mig ett väldigt tufft klimat att gå utomlands. Mycket av det har stämt, men samtidigt blev jag väldigt välkomnad. Det känns verkligen som min familj i England, det är en fantastisk klubb.

Målvakten har fått starta flera matcher för klubben denna säsongen efter skralt med speltid säsongen innan.

– Jag känner att jag har fått ett förtroende. Jag har hela tiden sagt att om jag ska vara kvar ska vi dela samma vision, det har jag känt på sistone att jag har fått, säger Musovic.

”Det är dags för mig”

Konkurrensen kring att bli förstemålvakt finns även i landslaget inför VM. Främst står det mellan Musovic och Jennifer Falk.

– Jag har en jättego känsla när jag kommer hit med ett förtroende från tränarstaben hemifrån. Nu är det dags för mig att visa vad jag går för.

Förbundskapten Peter Gerhardsson är positiv till Musovics nya kontrakt:

– Det är alltid positivt när spelare får mycket speltid och blir ordinare. Miljöerna är viktiga, Chelsea är ett Champions League-lag med bra spelare, det är väldigt bra naturligtvis, säger han.

Sverige spelar mot Kina på torsdag kväll med start klockan 18.30 och matchen sänds i SVT2.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.