Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Peter Gerhardsson blir kvar i svenska landslaget. Foto: Bildbyrån

Peter Gerhardsson förlänger som svensk förbundskapten

Uppdaterad
Publicerad

Peter Gerhardsson fortsätter som svensk förbundskapten.

Det nya kontraktet sträcker sig över EM 2025.

– Det känns rätt på alla plan, säger han i ett pressmeddelande.

Peter Gerhardsson tog över som förbundskapten i damlandslaget hösten 2017. Under åren vid rodret har han bland annat lett Sverige till OS-silver i Tokyo 2021 och VM-brons i Frankrike 2019.

Nu står det klart att han blir kvar som förbundskapten ett tag till. Under fredagen kom beskedet att han skrivit på ett nytt kontrakt som sträcker sig över EM 2025.

– Mina intentioner har hela tiden varit att förlänga om jag fick erbjudandet. Sedan har det varit viktigt att involvera familj och nära innan beslutet fattats. Men det känns rätt på alla plan och det är skönt att förlängningen nu är klar, säger han i ett pressmeddelande.

”Verkligen trivts i rollen”

Hans nuvarande kontrakt skulle gått ut i augusti i år och det har spekulerats om 63-åringens vara eller icke vara i landslaget. 

– Jag har verkligen trivts i rollen under de här åren och hela tiden fått bra med stöd och förutsättningar från förbundets sida för att bedriva arbetet. Jobbet med spelare och ledare fortsätter engagera och stimulera mig i tränarutövandet, och jag ser fram emot att både personligen och lagmässigt fortsätta utvecklas för att bli ännu bättre.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.