Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Zecira Musovic om VM-succen i somras

Zecira Musovic efter VM-succén: ”Kanske aldrig kommer att landa helt”

Uppdaterad
Publicerad

Zecira Musovic åkte till VM utan att vara uttalad förstamålvakt men fick sitt stora genombrott och kom hem med ett brons. Hon är även nominerad på Fifas lista över världens bästa målvakter.

– Det har inte landat helt och jag vet inte om det någonsin kommer att landa helt, säger Chelseamålvakten till SVT Sport.

Det var framför allt i åttondelen mot USA som Musovic gjorde sin främsta insats där hon höll kvar Sverige i matchen efter att ha hållit nollan under ordinarie tid och i förlängningen. Det blev flera offentliga framträdanden efteråt. Det har gått en månad men hon har inte lämnat det.

– Det har inte landat helt och jag vet inte om det någonsin kommer att landa helt. Jag är extremt processdriven människa som jobbar hårt varje dag för att kunna bli bättre. Jag har lite halvsvårt att njuta av det och vill ständigt bli bättre och det här var ett steg i rätt riktning men jag är långt ifrån klar, förklarar Musovic.

Det kommer inte att gå att ställa upp på alla förfrågningar.

– Tålamodet blir en nyckelfaktor för framtiden och man behöver vara kvar i nuet speciellt nu när intresset är så stort. Folk vill att man ska hinna med på alla håll och kanter men det måste man smalna av och känna vad som är viktigt här och nu och hur jag ska kunna bli bättre, säger hon.

”Lägger viktiga pusselbitar”

Just tålamodet och att göra sitt bästa varje dag är viktigt.

– Man lägger viktiga pusselbitar varje dag utan att man direkt ser resultat och jag har väntat och väntat och så kom VM och då kände jag att jag fick resultat från många års träning som jag lagt ner. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.

I Chelsea finns den tyska landslagsmålvakten Ann-Katrin Berger, som också finns med i Fifas lista på de sju bästa målvakterna i världen.

– Jag har fantastiska målvakter som jag får träna med varje dag och kan inte vara i en bättre miljö. Min dröm är att bli världens bästa målvakt men det är processen som leder fram till resultatet som jag älskar, ler Musovic.

Sveriges match mot Spanien på fredag i Nations League sänds med start 18.00 i SVT2/Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.