Foto: Bildbyrån

Eriksson klev av skadad – när Chelsea satte engelskt rekord

Uppdaterad
Publicerad

Magdalena Eriksson byttes ut och fick foten lindad när Chelsea slog Leicester City.

Men Zecira Musovic gjorde sin första ligastart – och fick hålla nollan.

Chelsea vann med 2-0 och det betyder att de nu har gjort mål i 56 raka ligamatcher, vilket är ett engelskt rekord.

Det blev dock en krampaktig seger för Chelsea och avgörandet dröjde fram till slutet av matchen. Med sju minuter kvar av ordinarie speltid klev, som så många gånger förr, Pernille Harder fram på en framspelning av Jesse Flemings och satte 1-0. Målet innebar att laget nu har nätat i 56 raka ligamatcher. Det är en ny rekordnotering i England. Fran Kirby satte sedan spiken i kistan med 2-0 i 94:e (!) minuten.

Tre svenskor fanns från start när Chelsea vann. Zecira Musovic fick chansen mellan stolparna för första gången i ligaspelet den här säsongen. I startelvan fick hon sällskap av landslagskollegorna Magdalena Eriksson och Jonna Andersson.

I matchminut 73 utspelade sig dock scener som säkerligen skapar huvudbry för den svenska förbundskaptenen Peter Gerhardsson. Eriksson byttes ut och fick foten inlindad. Det är ännu oklart hur allvarlig skadan är.

KLIPP: Chelsea slog Leicester City med 2-0 (10 oktober 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.