Daniel Nannskog. Foto: Bildbyrån

Nannskog: ”Han ligger bakom anfallen och visar spelglädje”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige vann planenligt mot Malta med 3-0. SVT:s expert Daniel Nannskog var nöjd med anfallarna, men också imponerad av Emil Forsberg – något som bådar gott inför måndagens utmaning när Sverige ställs mot Spanien.

– Härligt att Isak och Quaison gör varsitt. Det är skönt att de svenska anfallarna får fortsätta att göra mål, säger Daniel Nannskog, som plussar för flera av dem som bidrog framåt.

– Spelglädjen hos Forsberg var också ett plus. Han ligger bakom många anfall och visar upp en spelglädje som är positiv att se inför måndagens match mot Spanien. Forsberg är den spelare som mest kan mäta sig med spanjorerna, och det blir viktigt att han kan hålla i bollen på bortaplan, säger Daniel Nannskog.

”Hade önskat lite fler mål”

– Jag hade önskat att det var lite fler mål. Man skapar så pass många lägen att det kanske borde blivit 5-0 eller 6-0. Det var stundtals lite omständligt, säger Nannskog.

Malta hade en målchans i matchen, den kom i första halvleken. Efter ett vackert anfall fick Robin Olsen göra en benparad.

– Bra att hålla nollan även om inte malteserna satte Sverige på så många prov så är det så klart en skön känsla att ha en nolla i den här matchen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.