Foto: SVT

Nannskog: ”Perfekt genomförd match”

Uppdaterad
Publicerad

– En perfekt genomförd match, väldigt viktigt att Isak och Quaison levererar, de är vår framtid. Sverige var väldigt bestämda från start och avgjorde matchen tidigt, säger SVT Sports expert Daniel Nannskog i Morgonstudion efter Sveriges 4-0 seger mot Färöarna.

Alexander Isak fick chansen från start och visade direkt att han var värd den möjligheten.

– Isak känns så rutinerad, fantastiskt touch.

Herrlandslaget i fotboll

En del kanske önskade att Sverige skulle fortsatt att ösa på i andra halvlek.

– I andra halvlek spelade man bara av matchen detta för att komma väl förberedda till Norge-matchen hemma på söndag. Jag kan inte klaga på hur Sverige genomförde matchen. Hade de behövt göra fler mål av någon anledning är jag övertygad att de hade gjort det, säger Daniel Nannskog.

Nästa moståndare för Sverige är Norge hemma på Friends på söndag. 3-3 slutade mötet i Oslo. Norge är just nu två poäng bakom Sverige i gruppen.

– Norge har kanske inte världens bästa försvar, jag tror att Lagerbäck kommer försöka stänga ner ytorna för Sverige. Martin Ödegaard, klubbkamrat med Isak i Real Sociedad behöver Sverige hålla extra koll på. Tar Sverige tre poäng mot Norge tror jag att EM-platsen är klar, säger Daniel Nannskog.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet