Daniel Nannskog. Foto: Bildbyrån

Nannskog sågar Östersunds strategi

Uppdaterad
Publicerad

Ian Burchnall får lämna Östersund FK. Men att han ska vara kvar tills en ny tränare är tillsatt gillar inte SVT Sports expert Daniel Nannskog.
– Det är ingen bra lösning. Jag hade en gärna sett att en assisterande tränare, juniortränare eller vad som helst tagit över tills vidare, säger han.

Att Ian Burchnall får lämna Österund förvånade först Daniel Nannskog.

– Men när jag läst runt lite så är jag inte lika förvånad längre. Det ryktas om ett missnöje i spelartruppen. Där det svårt för en styrelse att inte agera. Då finns det ingen återvändo, då måste man faktiskt gå skilda vägar. Har man tappat förtroendet hos spelarna, så är det det hela omöjligt att spela vidare säger Daniel Nannskog.

 Men han ifrågasätter starkt strategin, där Ian Burchnall kommer fortsätta träna ÖFK tills en ny tränare är på plats.

– Det är jättekonstigt. Jag gillar inte alls det jag hör. Det blir inte bra med en tränare som vet att han ska bort. Även att han är proffsig i grunden, så kan besvikelsen bli svår att hantera, och det blir detsamma med spelarna när man vet att en tränare ska bort närsomhelst, säger Daniel Nannskog. 
Men han tror att ÖFK har en lösning på gång – eller borde ha.

– De borde ha en tränare på ingång. Har man tagit det här beslutet så måste man påskynda processen något enormt, så man inte behöver köra på med Burchnall i de här matcherna när han vet att han ska väck. Man måste gå in hundra på att hitta en snabb lösning, säger Daniel Nannskog.

Han tycker att man kunnat vänta sig mer av Ian Burchnalls sejour som huvudtränare i Östersund.

– Man har kunnat förväntat sig lite bättre resultat. Vi har sett väldigt lite av det fina spel som Östersund hade under Graham Potter. Men samtidigt har han haft svåra, tunga förutsättningar att jobba under och det är inte det lättaste att ersätta Potter. Inte minst med det ekonomiska kaoset som varit, och tillägg så har han haft mycket sämre spelare att jobba med, säger Daniel Nannskog.

Vem som är hetaste kandidaten att ersätta Ian Burchnall framgår inte ännu, men Daniel Nannskog utesluter inte att klubben överger det engelska tränarspåret Östersund haft sedan 2010.

– Det funkade jättebra med Graham Potter, och sedan sämre med Burchnall. Jag vet inte. Kanske behöver de en annan inriktning nu. De har gått på det engelska spåret i två omgångar. Kanske skulle man må bra som klubb att gå på det svenska spåret igen, säger Daniel Nannskog.

Men det kan bli tufft att hitta ett etablerat namn.

– Det finns inte så jättemånga namn lediga. Det blir en tuff utmaning för ÖFK att hitta en bra tränare nu. Men det gäller också att man går ihop som spelartrupp och kanske också visar signaler till en ny tränare att det här är ett kul jobb att hoppa på med en motiverad spelartrupp, fortsätter han.

KLIPP: Sen straff gav Östersund första segern

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Rewan Amin avgjorde för Östersund. Foto: Patric Söderström/TT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer