SVT-experten Daniel Nannskog om Sverige i Nations League. Foto: Bildbyrån/TT

Daniel Nannskog: ”Gäller att överleva resten”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige föll på nytt i Nations League.

Nu återstår tre matcher.

– Gäller att överleva resten av den här samlingen, säger SVT Sports expert Daniel Nannskog.

Förlusten mot Norge i söndags följdes upp med ett nytt nederlag för Sverige som föll med 0-1 hemma mot Serbien. Men SVT:s expert Daniel Nannskog vill inte dra för stora växlar av förslusten eftersom Sverige saknar många tongivande spelare.

– Man ska nog inte lägga för mycket vikt vid den här förlusten med tanke på att det är många nya ansikten. Det är svårt att hitta mönster och kemi med nya spelare på många positioner och dessutom i ett nytt spelsystem, säger Nannskog.

Herrlandslaget i fotboll

– Det Sverige kan ta med är andra halvlek där Sverige skapar en hel del chanser men effektiviteten tyvärr är alldeles för dålig.

Både Albin Ekdal och Victor Nilsson Lindelöf lämnde återbud inför samlingen. Dessutom har flera spelare tvingats lämna truppen under samlingens gång på grund av skada.

”Lovande landslagsdebut”

Med många spelare borta fick Hjalmar Ekdal göra landslagsdebut mot Serbien.

– Med tanke på att det är första matchen gör Hjalmar Ekdal det klart godkänt. Någon gång stöter han fel, där kunde Serbien straffat Sverige. Men en lovande landslagsdebut från Ekdal.

Nannskog plussar också för Jens Cajuste.

– Något jag eftersökt tidigare med de centrala mittfältarna är att man kan spela upp på dem och att de ska kunna vända upp med boll. Det har Jens Cajuste visat flera gånger mot Serbien, att han behärskar det spelet. Det är en viktig del på den positionen.

För Sverige återstår tre matcher i Nations League. Den 12 juni möter man Norge och i slutet av september väntar Serbien och Slovenien.

– Nu känns det som att det bara gäller att överleva resten av den här samlingen. Och på något mirakelsätt försöka roffa åt oss någon poäng till och sen slicka såren och få tillbaka alla spelare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet