Daniel Nannskog och Djurgårdens matchhjälte Mohamed Buya Turay. Foto: Bildbyrån

Nannskog: ”Allt talar för att Djurgården tar guld nu”

Uppdaterad
Publicerad

Djurgården slog IFK Göteborg på Gamla Ullevi med 1-0 efter ett mål av anfallaren Mohamed Buya Turay.

Då tror SVT Sports Daniel Nannskog expert att de kommer att ta SM-guld.

– Allt talar för guld nu för Djurgården då det räcker med seger mot Örebro hemma och en poäng borta mot Norrköping. Nu måste jag säga att jag tror att Djurgården kommer att ta det här, säger han med två omgångar kvar att spela.

Nannskog menar att IFK Göteborg borde ha tagit ledningen i första halvlek.

– Göteborg var bättre i första halvlek. Djurgården blev väldigt passiva i första, man kände inte alls igen dem. Det kanske var en liten frossa. Det kändes som att man var rädda helt enkelt. Vibe skulle ju ha straffat Djurgården i första halvlek med sitt friläge där han får ett hjärnsläpp. Det ska han givetvis göra mycket bättre.

Experten säger att Djurgården hade marginalerna med sig mot IFK Göteborg och att ”Blåvitt” borde fått en straff.

– Djurgården kommer ut mycket bättre i andra halvlek med sin sedvanliga aggressivitet. Sedan får man också utdelning genom Buya. Man skulle inte ha fått hörnan som det blev mål på då Buya är i offside i läget innan. Dessutom skulle ju Göteborg fått en straff, så man har verkligen marginalerna med sig, säger Nannskog.

Allsvenskan

IFK Göteborg logo

IFK Göteborg

0 - 1

Djurgårdens IF logo

Djurgårdens IF

Gamla Ullevi, Göteborg
Publik: 13438
Domare: Kristoffer Karlsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.