Mikael Lustig och Robin Quaison. Foto: Bildbyrån

”Bästa jag har sett”

Uppdaterad
Publicerad

Första EM-uppladdningsdagarna.

Och Daniel Nannskog gillar vad han har sett.

– Superläger, säger SVT Sports expert.

Stora delar av svenska EM-truppen har under veckan varit samlad i Båstad. Där har Blågult inlett sina förberedelser inför sommarens utspridda och stora fotbollsmästerskap som skjutits upp i ett år – EM 2021.

SVT Sports expert har från sidlinjen på Örebäcksvallen följt träningarna. Och njutit.

Herrlandslaget i fotboll

– Jag har tidigare varit på EM-förberedande läger i Båstad, och jag tycker att det här är det bästa jag har sett. Oerhört bra intensitet, fina kombinationer, verkligen tryck i spelet när man väl har spelat. Överraskande bra, och kvalitet på samtliga i truppen. Superläger, säger SVT Sports expert Daniel Nannskog.

För erfarne Sebastian Larsson har dagarna i Båstad varit trevliga. Och han menar att den här delen av EM-uppladdningen har handlat om att ha kul.

– Är det något man har lärt sig med alla mästerskap man har varit med i, så är det att man inte kan gå hundra procent på det mentala planet för tidigt. För då är man mentalt tömd när allvaret drar igång. Utan det gäller att så sakteliga bygga på det här, komma igång med träningar och balansera upp truppen. Och för varje träning, dag, match som går så höjer man anspänningsnivån lite grann, säger Sebastian Larsson till SVT Sport.

Sverige möter Finland i ett EM-test på Friends Arena, lördag 29 maj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet