Daniel Nannskog. Foto: Bildbyrån

Nannskog: ”Bra genomförd match”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige besegrade Malta med 4-0 på bortaplan efter mål av Marcus Danielson och Sebastian Larsson. SVT:s expert Daniel Nannskog var nöjd med vad han såg.

– Det var en väldigt bra genomförd match mot en mindre nation, säger han.

Sverige slog Malta med 4-0. Debutanten Marcus Danielson skickade in 1-0 efter elva minuter. Därefter följde Sebastian Larsson upp med ett straffmål, ett maltesiskt ben skickade in 3-0 och Sebastian Larsson gjorde sitt andra straffmål fram till slutresultatet 4-0.

– Det var en väldigt bra genomförd match mot en mindre nation. Man tar hand om de här matcherna på ett bra sätt, utan att ta ut sig allt för mycket, säger SVT Sports expert Daniel Nannskog.

EM-kval fotboll

– Det är stor skillnad jämfört med hur det var för några år sedan. Vi har betydligt fler bolltrygga spelare som gör att vi kan städa av sådant här motstånd. Det blir viktigt när man ställs mot svårare motstånd som Norge och Spanien.

Djurgårdens mittback Marcus Danielson fick chansen från start. Han tackade för Janne Anderssons förtroende genom att skicka in 1-0 efter en hörna.

– Det är såklart skitkul för honom. Vi har sett honom komma upp på hörnor i allsvenskan och nicka in den, men här placerar han in den fint med foten. Det är skithäftigt. Annars var det en kollektiv insats där ingen sticker ut nämnvärt.

EM-kval

Malta logo

Malta

0 - 4

Sverige logo

Sverige

Ta'Qali Stadium, Ta' Qali
Domare: Sergey Ivanov

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM-kval fotboll

Mer i ämnet