SVT:s expert Daniel Nannskog. Foto: Bildbyrån.

Nannskog: ”Bragd? Nej – det är MFF i Europa”

Uppdaterad
Publicerad

Daniel Nannskog hyllar Malmö FF efter vändningen mot Rangers i Champions League-kvalet.

– Jag är full av beundran för Malmö och hur de hanterar Europa. Oerhört viktigt för svensk fotboll, säger experten.

Med en man mindre lyckades MFF vända 0-1 till 2-1 borta mot skotska jätten Rangers och säkra en plats i playoff-spelet till Champions League.

Daniel Nannskog är imponerad, men inte blåst av stolen.

– När det är MFF i Europa kan vi inte längre bli chockade. Är det en bragd? Nej, det är Malmö FF i Europa. Vi har sett det så oerhört många gånger nu så vi ska inte bli chockade, säger SVT:s expert och fortsätter:

KLIPP: Här chockar Colak Rangers med sitt andra mål på fem minuter

– Visst, spelarna blev glada efter avancemanget men det känns ändå som att de var väldigt kontrollerat glada, ”vi är inte färdiga”. Det är den mentaliteten jag bara älskar med Malmö FF och som man gärna skulle vilja se hos de andra klubbarna när de är ute i Europa.

Nannskog pekar på MFF:s rutin av Europaspel som en nyckel till framgången.

– Det känns som att de kommer oerhört bra förberedda. De vet vad som väntar och är cyniska när de behöver vara det. De har en oerhörd rutin och vet exakt hur de ska göra ute i Europa, det är enormt beundransvärt.

Möter Ludogorets

I playoffspelet, det sista steget innan CL:s gruppspel, möter MFF bulgariska Ludogorets som slog ut grekiska Olympiakos på straffar.

– Malmö är inte rädda för någonting när det handlar om Europaspel känns det som, och det är det de ska fortsätta med mot Ludogorets, säger Daniel Nannskog.

– Jag känner att chanserna är stora med tanke på hur det ser ut när man tittar på MFF i Europa. Det finns jättegoda möjligheter att det ska kunna bli ett gruppspel för Malmö.

KLIPP: Colak kvitterar för Malmö mot Rangers

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.