Daniel Nannskog. Foto: TT

Nannskog: ”De vågar spela ut i Europa”

Uppdaterad
Publicerad

Djurgården är vidare i Europa Conference League.

Och SVT Sports expert Daniel Nannskog är imponerad.

– Det jag gillar är att de vågar spela ut i Europa, säger han efter 4-2-vinsten mot Gent.

Djurgården kom från 0-1-förlusten i seriefinalen mot Häcken på samma arena i söndags och var en aning skadeskjutet, vilket ska läggas till det tuffa spelschemat.

– Det är grymt imponerande. Med Rasmus Schüller och Hampus Finndell borta och Kalle Holmberg som gick in i stället för Victor Evardsen och Hjalmar Ekdal som gick utgå så visar de en stor bredd, säger Nannskog.

Djurgården har vunnit tre av fyra matcher i Europaspelet i Conference League men har två raka förluster allsvenskan där laget är med i guldstriden.

”Den teorin fösvann all världens väg”

– Jag började fundera när det blev två raka förluster i allsvenskan om spelschemat tog ut sin rätt. I dag försvann den teorin all världens väg och det var rejält tryck i benen. Det kommer att ge positiva känslor i derbyt. De kommer att studsa upp i sängen. Allt blir så mycket lättare. Det kommer inte att känna trötthet mot AIK (på söndag). Den här segern kommer att ge spelarna självförtroende, säger Nannskog.

Nannskog gillar att Djugården vågar spela ut i Europaspelet att de har en idé som de tror enormt mycket på.

– Det är mot Shamrock på hemmalplan som förstaplatsen ska säkras. Molde borta blir tufft men de kan få med sig poäng.

Väl i slutspelet är det knockout från 16-del eller åttondel.

– Hur det går där beror helt på vem man ställs mot. Vem man än möter kommer man säkert att vara underdog vilket kan passa Djurgården, tror Nannakog.

Det kan handla om lag som Fiorentina, West Ham, Villarreal eller Nice som i dag spelar i Conference League. Det ska även tillkomma lag från Europa Legue till Conference Leagues slutspel.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Djurgården nära slutspel efter Wikheims show Foto: TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.