Daniel Nannskog var kritisk till straffsituationen. Foto: Bildbyrån/SVT

Nannskog: ”Det är bedrövligt – för låg nivå”

Uppdaterad
Publicerad

Malmö FF tappade poäng mot Zenit efter en straff på tilläggstid.

SVT Sports expert Daniel Nannskog är inte nöjd med beslutet att döma elvametersspark.

– Det är helt naturligt att man har armarna sådär, säger han.

Det blev till slut bara en poäng för MFF när Zenit kom på besök. De himmelsblå såg ut att gå mot seger, men domaren valde på stopptid att blåsa straff för gästerna – ett beslut som experten Daniel Nannskog kritiserar.

– Det är bedrövligt, det är för låg nivå. Jag som gammal forward kan säga att vid varje match jag spelade så var det alltid några sådana situationer där det var någon spelare som hängde över en. Det är saker som händer på plan hela tiden. Det är verkligen ett dåligt domarbeslut. Dels av VAR-rummet som kallar ut honom, det tycker jag inte man ska göra. Sen att domaren bekräftar den, säger han.

Malmös Eric Larsson hoppade upp i en duell med Artem Dzyuba och den senare föll i straffområdet.

– Det är helt naturligt att man har armarna sådär, det är inget hårt slag. Det är en helt annan sak om det kommer en hård arm eller knytnäve. Här är det en touch. Jag förstår att Malmö är riktigt upprörda.

”Inte så konstigt”

Tidigare under matchen fick MFF en annan straff emot sig – och den var korrekt dömd, enligt Nannskog.

– Oscar Lewicki tappar löpningen från Wendel och blir bolltittande. I stället ska ha koll omkring sig . Johan Dahlin är sedan sen in i honom och det är inget att snacka om.

Nannskog menar att Malmö i början såg ut att ha problem med självförtroendet.

– Inte så konstigt när man kliver in i den här matchen med idel snytingar i CL. Det är klart att det sätter sig på självförtroendet och de var avvaktande i passningsspelet och det var ängsligt. Sedan blixtrar man till vid 1-0-målet och helt rätt att man attackerar på Zenits vänsterkant där man inte är så bra på försvarsspelet. Underbar kombination av Veljko Birmancevic och Sören Rieks.

”Hade inte ork”

I andra halvlek sjunker man ner alldeles för lågt, anser experten.

– Man hade hoppats att de vågat stå högre på Zenitspelarna, men samtidigt är de skickliga. Man hade inte ork nog att trycka upp Zenit och hålla upp backlinjen. Jag hade hoppats att man hade kunnat sätta press på deras bollhållare.

Nu återstår en match – borta mot Juventus.

– Då är det klart att det här är ett jättebra fönster för att fler ska vilja komma till Malmö vid värvningar till nästa säsong.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.