Daniel Nannskog var imponerad och rörd av Markus Rosenberg. Foto: TT.

Nannskog: ”Det är första gången jag kommer att sakna en spelare”

Uppdaterad
Publicerad

SVT Sports expert Daniel Nannskog var tagen av Rosenbergs avsked och ofattbara slut på karriären inför hemmafansen på Stadion.

– Det är första gången jag kommer att sakna en spelare som slutar i allsvenskan, säger han.

Nannskog hade en bra känsla när matchen gick in på den långt utdragna tilläggstiden.

– Jag bara visste att han skulle sätta den, det var så sjukt väntat. Han skulle avgöra, jag väntade på det, säger Nannskog.

Europa League

– Det går inte att skriva det bättre. Det är så välregisserat, helt sjukt; underläge, vändningen och så upphämtningen av Kiev, säger Nannskog om den perfekta dramaturgin innan segermålet i den 96:e minuten.

Rosenberg har betytt enormt mycket för Malmö och i kväll var det tredje gången han hyllades i höst: Sista hemmamatchen i allsvenskan, sista matchen i allsvenskan och så sista hemmamatchen i karriären.

– Det är så rätt kille, vilken grabb. Han är en hemvändare och ingen har varit i närheten av att vara så betydelsefull i allsvenskan och Europa. Jag är full av beundran för hans hemkomst efter utlandsäventyret.

Stor hyllning inför fullsatta läktare långt efter matchslut

Det var som om Rosenberg regisserade sitt eget avsked inför hemmafansen.

– Första halvlek inte alls bra, det var först i andra halvlek man kände igen Rosenberg: Det var mycket känslor, målskyttet, två bra mål. Han hade en bra variant vid 2-2 och stod påpassligt på rätt ställe.

Nu är det bara en match kvar i karriären, borta mot Köpenhamn i Europa League den 12 december.

– Det känns tråkigt, en känsla som jag inte känner så ofta, den att jag kommer att sakna någon spelare som slutar i allsvenskan. Det känns nästan som det är för första gången jag får den känslan som för Rosenberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet